Kozľacie - kozie mäso

Kozie mäso, osobitne kozľacie patrí rovnako ako jahňacie medzi diétne druhy. Jeho energetická hodnota je 377 J, nižšiu má už len konské mäso 364 J. Obsah tuku je podobný ovčiemu, ale obsah bielkovín je vyšší. To sa prejavuje aj v obsahu aminokyselín, ktorých je 75,77-84,62 v 1 kg v jahňacieho mäsa a 92,58 g v 1 kg kozľacieho mäsa.
Obsah minerálnych látok je takmer rovnaký ako v jahňacom mäse, rozdiely sú len nepatrné a podobne možno hovoriť o obsahu mastných kyselín a vitamínov.

Kozľatá a jahňatá určené na zárez sú takzvane "mliečne", čo znamená, že od narodenia až po porážku tvorí ich jedálniček s 90 % materské mlieko, čo dodáva mäsu extra jemnosť , charakteristickú vôňu a dokonalú chuť.

 

Vyhľadávanie

Kontakt

Agrofarma Sedmerovec Pod Kostolom 591
Pruské
01852
0908 730 632
0917 867 772